Nebe nad přehradou ovládli Španělé

img 9868uprVítězem a držitelem hlavní ceny jubilejního dvacátého ročníku Starobrno Ignis Brunensis se v roce 2017 stali španělští ohňostrůjci Pirotecnia Ricardo Caballer. Španělé tak se svou show Kouzelné sny po loňském vítězství na festivalu v Montrealu ovládli i brněnskou přehlídku. Kromě hlavní ceny si Španělé odvážejí do Valencie i cenu České televize za nejlepší scénografické řešení show a cenu primátora města Brna za nejlepší design na závaznou hudební dvouminutovku Bugatti stepu Jaroslava Ježka. Cenu Českého rozhlasu za nejlepší hudbu získal švýcarsko-čínský tým Sugyp a Jin Yi Fireworks. Devatenáctičlenná odborná porota vybírala mezi soutěžními show Česka, Rakouska, Německa, společného ohňostroje Švýcarska s Čínou a představením Španělska.

Posledním oceněním, o kterém se bude teprve rozhodovat, je divácká cena. V anketě o cenu diváků bude veřejnost hodnotit tradičně všech sedm ohňostrojných představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk. Hlasování probíhá po skončení sobotního epilogu od 24. června ve 23.00 do středy 28. června ve 24.00, a to na internetu www.ignisbrunensis.cz a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou zveřejněny ve čtvrtek 29. června.

Jednadvacátý ročník festivalu Ignis Brunensis se uskuteční od 26. května do 24. června 2018 a hlavním mottem bude 100 let Československa a 90. výročí světoznámého brněnského výstaviště.

(tz)

foto: Robert Vystrčil