ProFIdivadlo promění Scalu v popraviště

katyněPouze tento čtvrtek se v Univerzitním kině Scala můžete stát svědky toho, jak se mladičká Lízinka Tachecí stane první katyní světa. Představení plné ironie, nadsázky a černého humoru na motivy známého románu Pavla Kohouta Katyně si připravili členové studentského amatérského divadla – ProFIdivadla.

Podle vlastních slov členů ProFIdivadla je představení veselé i smutné, a tak trošku na hraně. O tom, jak se jim podařilo převést vícevrstevnou a mnohovýznamovou románovou předlohu uznávaného dramatika na vlastní studentské drama, se můžete přesvědčit sami. Ve čtvrtek 18. května odehraje ProFIdivadlo v Univerzitním kině Scala hned 2 představení – reprízu v 17:00 a následně derniéru v 19:30. Dozvědět se více o hře a rezervovat si svá místa můžete na www.katyne.cz
_________________________________________________________

ProFIdivadlo vzniklo na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity původně jako studentská volnočasová aktivita, které se zúčastnila hrstka nadšenců. Dnešní ProFIdivadlo už si velikostí nezadá s profesionály, má už totiž skutečně všechno – kromě herců i tým výpravy, osvětlení, PR, fotografy a dokonce i vlastní hudbu. Jen přípravy na letošní představení se zúčastnilo více než 70 členů.

(sal)

Foto: Pavel Sýkora