Festival plný možností je tady!

jamuUž za pár dní startuje již 27. ročník Mezinárodního divadelního festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Navštívit představení třinácti divadelních škol z celého světa budete moci od 28. 3. do 1. 4. 2017. Téma letošního ročníku je Hard Choices?.

Mezi stálice účastníků patří již tradičně školy z Polska, Slovenska a také pražská DAMU. Letos ovšem program festivalu nabízí i takové perličky, jako je například divadelní škola z Kolumbie, která přijede s představením 336 Letters of Love.jamu nee Dále se můžou návštěvníci těšit na Akademii dramatických umění ze Záhřebu a jejich představení The Metamorphosis nebo Divadelní akademii z Říma, jež přiveze představení The Farm, které se zamýšlí nad tím, zda je člověk lidská bytost, zvíře nebo netvor. Zajímavostí bude i představení íránské školy History od Circulation, kde si jeden herec vystačí pouze s obří knihou. Divadelní fakulta JAMU uvede svoji nejnovější inscenaci Hráči. Možností výběru z festivalového programu bude tedy opravdu mnoho.

Těžkým volbám se návštěvníci nevyhnou ani na každodenních festivalových večírcích. První proběhne v Kavárně Trojka a tématem je TO MEAT / TO VEGE Party.jamu ne Při rozhodování mezi tím, jestli si dát maso nebo vege vás bude doprovázet mix country folku a rocku v podání The Oakland Sisters či blues-rockový nášup od Tatlo Quartet. Ve středu bude následovat TO DRINK / NOT TO DRINK Party ve Schorttu, pro změnu za doprovodu balkánských rytmů, gypsy soundu, swingu a latino. Ve čtvrtek večer se můžete těšit na již tradiční Meeting Point Party, letos ovšem netradičně v prostorách brněnského Buranteatru, na které zahrají Funky Chicken a Ukulele Orchestra Jako Brno. Páteční večer bude patřit karaoke party s podtitulem TO SING / NOT TO SING opět v Kávárně Trojka. Festival v sobotu zakončí party v Divadle Husa na provázku. Zde se návštěvníci můžou těšit hlavně na českobudějovickou kapelu VEES.

Podrobnější program festivalu a vstupenky (dostupné od 27. 3.) naleznete na webových stránkách www.encounter.cz.  Vstupenky si také budete moci od 27. 3. koupit ve festivalovém Infocentru na adrese Mozartova 1.

Festival je dlouhodobě spolufinancován Mezinárodním visegrádským fondem.